12 mar. 2018

Blogatu.ro implineste 11 ani de activitate în mediul online

In articolul de astazi, vreau sa va vorbesc despre mentorul meu din domeniul online si anume Marius Ovidiu Calugaru, alias Blogatu. Sunt sigur ca majoritatea dintre voi ati auzit despre Blogatu in cei 11 ani de activitate in mediul online, dar ce nu stiati despre acest om din spatele celui mai mare blog din spatele ecranului, este faptul ca in ciuda aparentelor si a criticilor primite, este un om minunat care intotdeauna da sfaturi utile si mereu incearca sa gaseasca o solutie de a rezolva orice problema intalnita pe drum.
Pe Marius nu il cunosc fizic, il stiu doar din domeniul blogging-ului, insa este singurul blogger care il urmaresc de aproximativ 4 ani. Despre omul din spatele blogului sau o sa citesc din interviul dat Comentatorul Amator in 2016 : " m-am nascut in Craiova in 28 Septembrie 1979, in 2005 am devenit medic iar in prezent imi impart timpul intre foarte multe activitati (le-as putea spune pasiuni): advertising si PR, blogging, recenzii de gadget-uri, fotografie si, evident, viata personala. Cu toate ca am terminat Facultatea de Medicina Generala, sunt mai degraba pasionat de online decat de medicina. Am intrat prima data pe internet in 2002 si de atunci viata mea s-a schimbat complet. In prezent, petrec intre 8-10 ore/zi in fata calculatorului. Imi place foarte mult sa descopar noi persoane si sa interactionez cu acestea. Sunt o fire sociabila, cred ca 3-4 ore le petrec discutand online cu prietenii (consider prieteni atat persoanele apropiate mie, cat si numerosi bloggeri). In rest (6-7 ore) lucrez in frumoasa industrie a advertising-ului online sau realizez recenzii de gadget-uri." , sursa articol http://comentatoramator.ro/2016/08/22/nr-21-interviu-cu-blogatu/ .
Bun este un medic care inspirat dintr-un reportaj de la televizor, a luat initiativa de a deveni blogger si bine a facut, ca in momentul de fata detine cel mai mare si important blog din Craiova si nu numai, dovada fiind statisticile lui prezentate in screenshot-ul de mai jos:


Dupa cum vedeti si voi, chiar este un blog cu adevarat citit, daca la ora 8:03 cand am facut poza avea deja 181 de vizitatori si 523 de vizualizari de pagina.
In fine, sa revenim la oile noastre. Asa cum va spuneam la inceputul articolului, Blogatu este mentorul meu, lucru pe care el nu il stie. Atat eu cat si prietenii mei, ii urmaresc intens munca pe care o depune pe blogul sau personal, scriind numeroase articole legate de gadget-uri, despachetari de produse sau unboxing-uri asa cum ii place lui sa le numeasca, review-uri despre gadget-urile pe care datorita muncii depuse are ocazia sa le testeze primul de la producatori, rezumate ale serialelor turcesti (un mare plus pentru femeile innebunite dupa telenovele, asa cum este si nevasta-mea), noutati din domeniul IT , diverse recomandari, plus multe altele.
In ianuarie 2016, marele blogger din Craiova a mai lansat un alt blog numit Testarea,ro careia i-a creat si doua canale de Youtube numite Testarea.ro si Marius Ovidiu Calugaru ceea ce i-a adus abonati de ordinul miilor precum si multe vizualizari asupra review-urilor, unboxing-urilor la diferite gadget-uri, rezumatelor serialelor turcesti, precum si a conferintelor si a participarilor la numeroase lansari de produse.
Anyway, asa cum va spuneam , Marius este un blogger extrem de cunoscut si de urmarit, lucru ce poate fi dovedit si din pozele facute mai jos referitoare la activitatea sa de pe linkedin.com si de pe twitter.com


Despre Marius as putea sa mai adaug faptul ca este un om extrem de atent la detalii si dornic de a da si altor bloggeri amatori ( asa cum imi place mie sa ii numesc pe cei ca mine) sansa de a se perfectiona si de a invata cum sa creeze articole cu impact puternic in randul cititorilor, prin lansarea primei platforme numite BlogAwards.ro in 2011, care face direct cunostinta bloggerilor cu sponsorii diferitelor companii si firme, prin multitudinea de campanii pe care le lanseaza pe platforma sa, campanii in urma carora bloggerii au sansa de a castiga premii in bani sau in produse, dar in acelasi timp, daca sunt pe placul sponsoriilor, pot sa incheie colaborari individuale.
Despre BlogAwards pot sa confirm faptul ca sunt multi bloggeri care au avut ca punct de pornire in cariera legata de blogging, participarea la astfel de campanii. Sa recunoastem, in ziua de astazi, este al naibii de greu sa te faci cunoscut in acest domeniu, daca nu te cunosc firmele si daca nu ai cum sa realizezi colaborari frumoase, daca nu ai in spate pe cineva care sa te ajute. Personal, recunosc, desi am cateva luni bune de cand scriu pe acest blog, imi este greu sa inchei colaborari cu cineva, datorita faptului ca nu sunt cunoscut, lucru care duce la putini cititori. Insa, sunt constient ca pana la urma, daca, o citez pe mama aici:" Daca mananci tot din farfurie, o sa te faci mare si destept.". Pentru mine, asta reprezinta BlogAwards, farfuria din care trebuie sa mananc tot, farfuria care o sa ma ajute sa ma perfectionez, cu care sper eu, voi reusi sa am in viitor un succes in acest domeniu cu care cochetez.
Revenind la subiectul articolului meu, vreau sa va spun ca Blogatu.ro pe 1 aprilie a.c implineste 11 ani de activitate intensa in acest domeniu, 11 ani in care a devenit extrem de cunoscut... Hai sa ii uram un sincer La multi ani! Sa creasca si mai mare decat este deja. De asemenea, sper sa se pregateasca din timp, ca peste 3 ani , o sa-si faca buletinul.
In incheiere, as vrea sa va spun, ca Blogatu.ro este un blog care merita sa fie citit, iar articolul sau Cum am slabit 31 kg in 12 luni fara dieta – 7 pasi pentru o slabire sanatoasa merita sa fie cu adevarat citit, deoarece ne este prezentata ambitia lui Marius de a da jos kilogramele care  il incetineau si il faceau sa oboseasca si la cel mai mic pas.

Desi a trecut mai bine de un an de la ambitia lui Marius de a slabi ajungand de la 116 kg la 83 kg, el nu a renuntat la obiceiurile sale, continuand cu ritual sau impus care il ajuta sa-si mentina greutatea sub control.
Tot procesul a insemnat rabdare, perseverenta, vointa. Nu a fost usor. Dar sa vedem pe scurt ce etape a parcurs Marius:

  1. Primul si cel mai greu pas a fost luarea deciziei de a slabi. Este practic baza inceperii unei diete. Sunt persoane care se simt bine in pielea lor, indiferent de numarul kilogramelor. Pentru anumiti oameni greutatea in plus nu reprezinta o amenintare desi sanatatea le este pusa in pericol.
  2. A renuntat complet la paine. Acest lucru nu s-a intamplat imediat, dar, treptat, Marius a eliminat complet painea din meniul sau zilnic.
  3. Timpul alocat fiecarei mese. Inainte manca mult, des, repede si fara a respecta un orar. De cand a inceput lupta cu kilogramele, mesele lui s-au imputinat. A inceput sa manance de 3 ori pe zi si, din 4-5 minute cat aloca fiecarei mese, timpul s-a extins la 15-20 de minute.
  4. Masa se ia la ore fixe. Cum spuneam mai sus, inainte Marius nu respectat niciun orar pentru mesele din timpul zile. Acum micul dejun il ia in jurul orei 8:30, pranzul la ora 14:00 si cina, inainte de ora 18:30 pe cat posibil, dar nu mai tarziu de ora 20:00.
  5. Bea minim 4-5 litri de apa zilnic si a renuntat complet la bauturile carbogazoase. Singurele sucuri pe care le consuma sunt cele naturale.
  6. Renuntarea la dulciuri. Desi mai consuma din cand in cand, cantitatea s-a redus considerabil.
  7. Miscarea. Desi nu merge la sala si nu alearga 10-20 de km pe zi, Marius nu este sedentar si face multa miscare.
Pentru mai multe detalii despre acest proces de a slabi, dar si pentru a fii la curent cu cele mai in voga gadget-uri prin multitudinea de review-uri sincere si unboxing-uri, va invit sa va abonati la canalele sale de Youtube.

P.S. La multi ani inca odata Blogatule, sa te faci mare si sa ai parte de tot ce iti doresti in lume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu