11 mar. 2018

6 beneficii ale consumului de frunze de măslin



Despre beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate și frumusețe știm deja foarte multe lucruri. Însă și frunzele de măslin sunt la fel de benefice pentru sănătate.
Folosite ca leac medicinal în Egiptul antic, frunzele de măslin reprezentau un simbol al puterii vindecătoare trimise de divinitate.
Foarte multe studii de actualitate au arătat că frunzele de măslin sunt un medicament puternic, cu beneficii asupra sănătății cardiovasculare și sistemului imunitar.

Scad tensiunea arterială

Un studiu efectuat în 2011 a arătat că 500 ml de extract din frunzele de măslin luat de două ori pe săptămână, timp de 14 zile, a redus semnificativ valorile sistolice și diastolice ale tensiunii arteriale.

Mențin sănătatea inimii

Frunzele au fost folosite din vremuri străvechi sub forma unui tonic pentru a menține sănătatea sistemului cardiovascular. Iar studiile efectuate vin să probeze leacurile strămoșilor noștri. Oamenii de știință australieni au ajuns la concluzia că extractul din frunze de măslin aplicat unui pacient poate reduce inflamația care provoacă bolile inimii. 

Tratament natural pentru diabetici

Extractul din frunze de măslin are efectul de a reduce glicemia, unul dintre principalii factori care duc la diabet. 

Reduc riscul de cancer

Frunzele de măslin au un rol important în prevenirea apariției tumorilor canceroase datorită faptului că sunt un antioxidant puternic, care inhibă dezvoltarea celulelor maligne.

Tratează artrita

Fiindcă frunzele de măslin au proprietăți anti-inflamatoare, acestea acționează ca un remediu natural împotriva inflamațiilor articulațiilor, adică împotriva artritei.

Vindecă infecțiile
Candida, meningita, pneumonia, hepatita B, malaria sau tuberculoza sunt toate afecțiuni care pot fi vindecate cu extracte din frunze de măsline. Extractul este la fel de benefic și pentru tratarea infecțiilor la urechi, a infecțiilor dentare și a celor urinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu