22 oct. 2017

Cum poți scăpa de iritațiile după bărbierit



Nu este nimic mai inconfortabil decat sa limitezi placerea unui barbierit eficient cu iritatiile aparute dupa acest lucru necesar. Aceste iritatii apar destul de frecvent dupa barbierit, dar exista cateva metode de a combate aparitia neplacuta si inestetica a iritatiei dupa ras.
Majoritatea barbatilor se confrunta cu problema aparitiei de iritatie dupa barbierit. In cele multe cazuri iritatia consta in cateva bubite aparute pe suprafata pielii, insa alteori acest lucru atat de necesar devine un cosmar tocmai datorita iritarii complete a suprafetei pielii.

Iata cateva trucuri pentru ca pielea sa fie catifelata dupa fiecare utilizare a lamei de barbierit, minimalizand efectele iritatiei pielii:
  • Momentul potrivit pentru barbierit este dupa un dus cald/ fierbinte (de preferinta) sau dupa ce ati clatit bine fata cu apa calda. Apa calda si aburul ajuta la inmuierea pielii si a firelor de par, facilitand procesul de barbierit si evitand iritarea pielii.
  • Foloseste lame de ras noi, ascutite, si asigura-te ca sunt schimbate atunci cand incep sa se toceasca. Folosirea indelungata a lamelor, din motive de economie sau pur si simplu din cauza neglijentei nu face decat sa dauneze tenului, sa ii creasca sensibilitatea si sa capete un aspect neplacut in timp.
  • Este recomandat barbieritul in sensul de crestere al firelor de par, cu miscari scurte si domoale. Parcurgerea unei suprafete mari dintr-o singura miscare duce la o apasare mai puternica a lamei pe piele, provocand iritatii.
  • Clateste lama bine dupa fiecare miscare a lamei pe fata. Daca lamele aparatului sunt pline de par nu vei obtine un barbierit eficient , iar firele de par nu vor mai fi taiate egal de la baza si in plus, vor aparea iritatiile.
  • Foloseste un ulei sau un sapun inaintea barbieritului pentru a inmuia barba, dar si pentru a ajuta lamele sa alunece mai usor pe piele, evitand astfel provocarea iritatiilor. 
  • Clateste fata cu apa rece dupa ce ai terminat barbieritul. Prin clatirea cu apa rece ajuti la inchiderea porilor si minimizati efectele iritatiei.
  • Aplica pe fata o lotiune emolienta sau balsam aftershave pentru a mentine pielea moale si a ajuta la reducerea iritatiilor.
  • Foloseste un balsam care sa refaca echilibrul tenului si sa ajute la regenerare. 

Pentru a evita uscarea pielii si aparitia ridurilor este important sa hidratezi tenul. Se recomanda sa utilizezi o crema sau un ulei de fata, in special daca te barbieresti in fiecare zi deoarece pielea ramane uscata si iritata. Un ulei de fata va acorda pielii cantitatea necesara de hidratare pentru a-ti pastra tenul intr-o stare perfecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu