19 oct. 2017

Cum poți sa ai un par neted și strălucitor



Zilnic, vrem, nu vrem, ne expunem parul la diferiti factori nocivi si distructivi, astfel incat ingrijirea acestuia necesita un aport mai mare de timp si atentie. Si stim cu totii ca un par neted si stralucitor inseamna o femeie fericita. Dupa o vara torida, in care soarele ne-a deshidratat podoaba capilara, acum urmeaza sezonul rece care va aduce cu sine anumite efecte negative pentru firul de par, precum: uscare, deteriorare si multe alte probleme. De asemenea, fiecare uscare si coafare cu aer fierbine contribuie la degradarea in timp a parului.

Samponul potrivit

In primul rand, este esential sa folosesti un sampon nutritiv si hidratant pentru a restructura firul de par de la radacina. Foloseste un sampon ce contine ingrediente naturale, precum keratina, uleiul de argan sau extractul de casmir. Un sampon cu keratina te va scapa de problema unui par uscat si deteriorat, oferindu-i elasticitate si catifelare.

Aplicarea unui tratament

Este foarte important sa intensifici efectele samponului cu proprietatile unui tratament intensiv de par. De exemplu, poti apela la un balsam de par cu keratina, ideal pentru un efect de stralucire si catifelare.

Masca pentru par strălucitor

Daca obisnuiesti sa te vopsesti in mod constant, iar parul tau a devenit lipsit de stralucire, foloseste o masca special conceputa pentru par vopsit. Iti va hrani in profunzime firul de par si iti va proteja culoarea pentru o perioada mai lunga.

Renunta la placa de par

Chiar daca placa de par ti-a devenit o prietena foarte buna de care nu te poti desparti, va trebui sa renunti la ea daca iti doresti un par sanatos si frumos. Din cauza temperaturii extrem de ridicate pe care o foloseste, placa de par iti usuca firul, favorizand despicarea acestuia. Incearca varainte de coafare peste noapte, heatless, si nu vei fi dezamagita. Exista nenumarate metode prin care iti poti ondula sau indrepta parul fara a fi necesara caldura.

Ai grija la alimentatie

Alimentatia joaca un rol important, atat in ceea ce priveste sanatatea corpului, cat si a parului. Astfel, putem stimula cresterea parului, ii putem imbunatati textura si stralucirea cu ajutorul unei alimentatii echilibrate. Adauga in mesele principale ingrediente precum: somonul, care prin nutrientii sai- proteine, acizi grasi Omega-3, fier si vitamina B-12 –va adauga stralucire si va preveni uscarea scalpului, nucile care contin, de asemenea, multi acizi grasi Omega-3, catalizeaza bogatia si stralucirea parului tau sau morcovii care au un continut bogat in vitamina A sunt ideali pentru parul fragil si subtire. Alte alimente recomandate pentru un par sanatos sunt: ouale, avocado, legumele verzi sau migdalele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu