19 oct. 2017

Cum poți sa ai o manichiura rezistenta mai mult timp



La sfarsitul unui ritual de manichiura, unghiile noastre arata perfect! De multe ori se intampla insa ca manichiura sa reziste doar cateva zile, iar oja sa sara inestetic pe alocuri. Pentru ca mainile ingrijite sunt ca o carte de vizita pentru o femeie care se respecta, te invit sa urmezi 5 sfaturi pentru o manichiura rezistenta.

Curata unghiile inainte de a-ti face manichiura

Inainte de a-ti face manichiura, este obligatoriu sa cureti unghiile, pentru ca oja sa adere mai bine. Este recomandat un produs de curatare care sa degreseze unghiile, fara sa le usuce.

Foloseste o baza buna pe unghii

Sa te dai cu oja fara sa aplici o baza pe unghii este o munca in zadar. Baza iti va proteja unghiile, care altfel se vor ingalbeni de la oja, iar mainile tale vor avea un aspect bolnavicios. Pentru ca oja sa reziste mai mult, aplica o baza lucioasa, nu mata. Aceasta va permite ojei sa adere mai usor pe unghie.

Foloseste oja lucioasa metalica

Chiar daca ai o culoare de oja preferata, iar aceasta este mata, trebuie sa stii ca o oja lucioasa metalica sau cu particule stralucitoare dureaza mai mult pe unghii. Pigmentii de stralucire vor crea o bariera capabila sa impiedice uzura. Daca excluzi ideea de a te uita la unghii precum in oglinda, alege tonuri de oje inchise, cu pigmenti mai rezistenti decat cei ai lacurilor de unghii pale.

Pastreaza lacul de unghii la rece

Caldura inmoaie oja, fie ca se afla in sticluta, fie ca este aplicata pe unghii, asa ca ar trebui sa iti pastrezi sticlutele de oja la racoare. Aplica oja intr-o incapere racoroasa, in straturi. Nu iti expune unghiile la caldura uscatorului de par. Daca esti foarte grabita, iti poti usca ungiile cu foehnul, dar la cea mai mica temperatura posibila.

Evita sa faci dus imediat dupa ce te-ai dat cu oja

Este bine sa iti faci manichiura dupa dus, asteptand ca mainile sa se usuce bine. Asta pentru ca oja proaspat aplicata nu trebuie sa fie solicitata de umiditate. Ca sa nu fii nevoita sa iti refaci unghiile in timp record, nu le expune la umiditate si caldura dupa ce ai aplicat oja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu