19 oct. 2017

Cum poți face îngrijirea adecvata a tălpilor



Problema calcaielor uscate si crapate – cu toate ne confruntam cu ea la un moment dat si este una destul de neplacuta. Tinand cont de faptul ca scopul calcaielor noastre este acela de a sustine intreaga greutate a corpului si de a intra in contact cu talpa pantofilor, care nu tot timpul este de cea mai buna calitate, este absolut normal sa se usuce si sa se crape. Tine de noi, insa , sa prevenim acest lucru, acordandu-le atentia si ingrijirea necesare.

Pasul 1: Inmuierea pielii calcaielor
Principalul factor care determina formarea crapaturilor pe calcaie este faptul ca pielea se usuca, se crapa si cedeaza. Daca pana acum nu ai acordat atentia cuvenita calcaielor tale, primul lucru pe care este nevoie sa il faci este sa indepartezi pielea crapata.
Inmoaie picioarele intr-un vas cu apa calduta, in care, daca iti doresti sa infrumusetezi acest ritual, poti sa adaugi diverse uleiuri naturale, in aromele care tie iti plac.

Pasul 2: Exfolierea talpilor

Odata ce pielea a fost inmuiata, urmatorul pas este exfolierea talpilor si indepartarea stratului de piele ingrosata. Pentru asta ai nevoie sa folosesti un produs abraziv, un peeling exfoliant pe care fie poti sa il prepari in casa, folosind ulei de masline si zahar sau zat de cafea, fie poti sa il cumperi direct din comert. 

Pasul 3. Hidratarea pielii calcaielor

Acum ca ai indepartat pielea ingrosata si crapata de pe talpi, urmatorul lucru foarte important pe care este nevoie sa il faci este sa hidratezi pielea. Poti sa aplici direct o crema hidratanta pentru picioare sau un tratament pentru calcaie, care va avea un efect mai puternic si va patrunde mai adanc in stratul de piele.

Pasul 4: Prevenirea craparii calcaielor

Asa cum spuneam la inceputul articolului, principalul factor care influenteaza craparea calcaielor este faptul ca ele sustin intreaga greutate a corpului si intra in contact direct cu talpa pantofilor, care uneori este rigida sau nu de cea mai buna calitate. Pentru aceasta situatie, o sa gasesti pe piata o varietate de talonete silicon calcai , care pe langa faptul ca au un efect relaxant si reconfortant, ajuta la distributia uniforma a presiunii pe talpa, prevenind astfel craparea acesteia.
O soluție rapida pentru tine in aceasta situatie este o rola electrica. Aceasta indeparteaza pielea ingrosata a talpilor in cateva minute si se foloseste direct pe picioarele uscate, astfel incat ai nevoie doar de 2-3 minute pentru a avea niste calcaie fine si hidratate. Iti recomand sa folosesti o crema hidratanta pentru picioare imediat dupa ce ai folosit rola, pentru a obtine un efect de calcaie fine si delicate.

Acum ca ai un ritual in pasi simpli pe care poti sa il urmezi, tot ceea ce ai nevoie sa faci este sa iti aloci putin timp pentru tine, ca sa te bucuri apoi de senzatia placuta a unor calcaie moi si hidratate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu