15 oct. 2017

Cat de folositoare este ecografia 4D în sarcina?

Cu siguranta, fiecare viitoare mamica a auzit de importanta efectuarii ecografiei 4D. In general, aceasta reprezinta o metoda destul de sigura de investigare a modului de dezvoltare al bebelusului din burtica mamei, reusind sa depisteze inca din timp eventualele probleme sau malformatii ale acestuia.
Cu ajutorul ecografiei 4D de sarcina viitoarea mamica isi va putea vedea bebelusul miscandu-se in timp real si va putea obtine in acelasi timp un filmulet cu primele imagini ale bebelusului. Pe langa importanta sau impactul emotional pe care il genereaza o astfel de ecografie, aceasta reuseste sa depisteze cu mare exactitate sexul copilului, dar si eventualele anomalii structurale ale acestuia, reusind sa observe copilul din toate unghiurile asezarii sale in burtica mamei.
Ecografia 4D in sarcina este net superioara celorlalte intrucat ofera o claritate si o precizie cu pana la 70% mai mare. Cu toate acestea, efectuarea sa nu este posibila decat intre saptamanile 24 si 36 de sarcina, atunci cand bebelusul este destul de bine format atat din punct de vedere fizic, cat si organic.

Durata efectuarii unei ecografii 4D este cuprinsa intre 25 si 30 de minute, momente unice pentru fiecare viitoare mamica. In cazul in care sarcina este mai avansata gravida va putea distinge cu mare precizie anumite aspecte ale infatisarii bebelusului.
Pe parcursul efectuarii sale, medicii ii vor arata acesteia modul in care ii bate inimioara, cum functioneaza rinichii, plamanii sau alte organe vitale.
Costurile unei ecografii 4D nu sunt deloc ridicate tinand cont de ceea ce reuseste sa stabileasca cu atata precizie, variind intre 250 si 500 de lei, in functie de centrul medical in care va fi realizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu