5 oct. 2017

Cat de bun este uleiul de cocos in perioada sarcinii



De fiecare data cand ne gandim la sarcina ne vin in minte, pe langa lucrurile frumoase, si tot felul de scenarii nu tocmai placute, precum vergeturile, pielea uscata, constipatia, kilogramele in plus, problemele de digestie, depigmentarea a pielii, schimbarile de dispozitie si multe altele. Partea buna este ca pentru fiecare astfel de problema exista si o solutie.
Spre exemplu, vergeturile, pielea uscata si petele de pe piele pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului de cocos. Cat despre celelalte probleme, poti fi sigura ca vor disparea dupa nastere, incet-incet ca si cand nu ar fi existat.

Care sunt beneficiile folosirii uleiului de cocos pe perioada sarcinii?

Hidrateaza pielea si previne aparitia vergeturilor.

In comparatie cu uleiul de masline care nu intra atat de usor in piele, uleiul de cocos se absoarbe repede, hidrateaza foarte bine si, nu in ultimul rand, previne aparitia vergeturilor si a petelor pe piele. Decat sa iti faci griji ca nu stii ce contin cremele din comert, mai bine cumpara ulei de cocos presat la rece, este cel mai bun tratament pe care il poti oferi pielii tale.

Ajuta parul sa devina mult mai sanatos si mai rezistent
Nu numai pielea poate beneficia de calitatile uleiului de cocos, ci si parul, pe care il hidrateaza, il face mai matasos si mai puternic. Cum procedezi? Aplica putin ulei de cocos pe par, la radacina, si lasa-l sa actioneze peste noapte. Uleiul de cocos este foarte bun ca remediu pentru parul uscat si deteriorat.

Este folosit in bucatarie

Stiai ca uleiul de cocos este foarte bun si pentru gatit? El contine acid lauric care regleaza nivelul de colesterol, are proprietati antifungale, antimicrobiene si antibacteriene, intareste imunitatea si este o alternativa mult mai sanatoasa la celelalte uleiuri din comert. Cum consumi uleiul de cocos? El poate fi folosit adaugat in cantitati mici in smoothie-uri, in salate, la prajit diverse alimente si la gatit in general.

Imbunatateste calitatea laptelui matern

Diverse studii au aratat ca acidul lauric prezent in cocos se gaseste si in laptele matern, motiv pentru care femeile care consuma ulei de cocos au o calitate a laptelui matern net imbunatatita. Ce consum este recomandat? In general, o lingurita de ulei de cocos pe zi este suficienta pentru a avea o stare buna de sanatate.

Trateaza problemele de constipatie

Constipatia este o problema des intalnita in perioada sarcinii, insa ea poate fi tinuta sub control printr-o alimentatie corecta. Folosit in mancaruri, uleiul de cocos ajuta la prevenirea constipatiei, a arsurilor gastrice si a greturilor matinale.

Stimuleaza sistemul nervos

Uleiul de cocos stimuleaza functionarea sistemului nervos si combate degradarea celulelor cerebrale, prevenind aparitia Alzheimerului sau a dementei; in plus, imbunatateste functiile gandirii – concentrare, memorie.

Protejeaza inima

Uleiul de cocos protejeaza inima de afectiuni si ii stimuleaza buna functionare, datorita continutului crescut de acid lauric, cunoscut pentru proprietatile profilactice ale bolilor cardiovasculare; in plus, combate cresterea colesterolului „rau” din sange si previne hipertensiunea, doua probleme care pot afecta sanatatea inimii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu